Google meddelade igår att man tillsvidare stänger av accessen till Google Assistant för prylar från Xiaomi. Detta är något Google gör efter det upptäckts att det verkar vara något strul med övervakningskameror avsedda för det smarta hemmet från den kinesiska tillverkaren.

Det var en Xiaomi-användare i Nederländerna som upptäckte att det streamades bilder från andra Xiomi-användares kameror to användarens Nest Hub när han hade föredragit att kolla på bilder från sin egen övervakningskamera på Googles smarta skärm. Exakt vad detta beor på är än så länge oklart och Xiaomi har än så länge inte kommenterat buggen, säkerhetsluckan eller vad man nu ska kalla det.

Google meddelade hur som helst att tills det hela är utrett så kommer inte prylar från Xiaomi kunna andvända Google Assistant och integrationen med Nest Hub som Google tidigare gett Xiaomi tillstånd at att använda.

Oavsett varför Xiaomi-användaren kunde kolla in bilder från andra Xiaomi-användare kameror så kanske det kan fungera som en liten tankeställare innan man monterar upp internetuppkopplade kameror i sitt hem. Kamerorna kan givetvis inge en scories trygghetskänsla men frågan är om oron för att bli övervakad i sitt eget hem av de uppkopplade kamerorna är värt det.

Publicité

La caméra Xiaomi affiche des images fixes d’autres caméras sur mon hub domestique Google ! à partir de r/Xiaomi

androidpolice.com

Pryl, Casque Smarta,

Xiaomi,

survakning,

assistante google,

hub de nid

Tack jusqu’à gorien

Les pirates piratent Ring-kameror Skrämmer folk i deras hem

Tumnagel

34,4°

Anneaux smarta dörrklocka skickade lösenord på osäkert sätt Smarta hemmet läcker som ett såll

Tumnagel

25,3°

->Google Actualités

Rate this post
Publicité
Article précédentRevue du volume 2 de Je veux être un mur • Anime UK News
Article suivantLes baleines déplacent brusquement plus de 150 000 000 $ en XRP et Dogecoin alors que Bitcoin flotte au-dessus de 23 000 $

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici