La légende de la Premier League, La Ligas eikeegi - Eden Hazardi põnev karjäär sur tänaseks lõppenud.  Photo : Scanpix / John Sibley / Reuters

2015. et 2018. Le Ballon d’Or a reçu des récompenses pour Eden Hazard et Eden Hazard a obtenu 32 points de retraite. Belglase selja taha jäi värvikas karjäär, kuhu jagus tiitleid, traumasid kui ka halbu valikuid.

Le 4 juin 2012, la ligue majeure de Londres a joué contre Chelsea et la 21e ligue belge a rejoint Hazard. Belglase endine koduklubi Lille teenis ülemineku pealt 35 millions d’euros.

L’équipe de Hazard s’est lancée dans l’aventure de Lille, qui a remporté la saison 2010-2011 et a joué un rôle important.

175 sentimeetrit pikk ääreründaja oli tugeva löögiga kiire mängija, kellel jagus nii julgust kui technikat, et palliga mitmestvastasest mööda liuelda. Märkimist väärib ka Hazardi tagumik, millega ta hoidisvastaseid pallist eemal. Samuti est en train de jouer à la multi-catégorie « Looney Tunesi » de la Deviliga tazmanienne, qui a sa propre tempête dans le mur.

Publicité

« Si Chelsea est en Ligue des Champions, je m’en occupe, je n’ai pas de ligue. Ma olin Chelsea et Manchester United vont bien, mais j’ai moins de Jaoks dans le projet du club londonien », dit Hazard Chelsea.

Belglane mõistis, et tastus mitme astme võrra ülespoole, kui ta Premier League’i saabus. Le thème mängustiil aga maailma ühes parimas liigas ei muutunud.

Teemant, mis lihvis iseennast

En 2012, Chelsea a lancé Roberto di Matteo, qui a eu le 4ème mois Andre Villas-Boasi. Matteo a pidu ei kestnud kaua, ses vaatamata kevadisele Meistrite Liiga Triumfile jäi ta novembre ametist ilma – pärast 0:3 kaotust Juventusele Kukkus Tiitlikaitsja Chelsea Meistrite Liiga alagrupiturniiriilt välja.

Oma lühikese ametiaja jooksul rajas itaallane Hazardile tee põhikoosseisu. Juba esimeses liigamängus alustas belglane algüheteistkümnes Wigan Athleticu Vastu. Pärast mängu kiitis Inglismaa jalgpalli suurkuju Frank Lampard noort kolleegi.

« Sellises noores eas pole kunagi kerge Premier League’i jõuda, pole vahet, kui hea mängijaga tegu on. Eden on mängija, keda Chelsea fännid ootasid meie meeskonda », a déclaré Lampard dans The Guardianile.

La Premier League de Kolmandal a été accueillie par Hazard qui a battu Chelseaga – les meilleures courses de Stamford Bridge. Hazard a panustas võitu 14 varava et 10 resultatiivse sööduga, teenides hooaja parima mängija tiitli. Chelsea a joué contre Manchester City et a déjà eu un match nul.

Järgmine hooaeg läks tiitlikaitsjal ja Hazardil täiesti aia taha, et ühe asjaga suutis belglane särada – ta élimineeris Tottenhami esikohavõitlusest, kindlustades Leicester Cityle ajaloolise esimese meistritiitli.

2017. Aastal a déclaré que Chelsea avait été en mesure de jouer au poolehoidjad lors de son juubeldada, son novembre dernier, il a été en mesure de se rendre à l’hôtel le plus tôt possible. Ka sel korral oli vedurijuhiks Hazard, kes virutas 16 tabamust ning jagas 5 väravasöötu. Kahel järgmisel hooajal ei õnnestunud Chelseal enam meistriks tulla.

Veategijate lemmiklaps

Hazard valmistasvastastele peavalu sellega, et le thème käest oli pea võimatu palli ära varastada. Niisiis hakati belglase Vastu üha rohkem vigu tegema.

Hooajal 2014-15 les risques en Premier League ont un score de – 113. L’équipe de Raheem Sterling a 94 points. Tolle aasta kevadel tõdes peatreener Jose Mourinho, et thema hoolealusel lihtsalt vedas, et keegi ei murdnud ta jalgu ära.

« Eden oleks võinud olla vigastusega eemal mitu-mitu korda. Olen näinud, kuidas luud lähevad katki ka leebemate vigade tulemusel. Ma ei hakka nimesid nimetama, kes tegid neidvastikuid vigu temavastu. Tahan ainult, et teda kaitstaks rohkem, » ütles Mourinho, kes lootis, et vilemehed hakkaksid Hazardit rohkem kaitsma.

Mourinho loodetud et palutud kaitsmist ei tulnud. Ülejärgmisel hooajal tehti Hazardi Vastu 101 viga ning hooajal 2018-19 102 viga.

Ambitsiooniga maailma parim?

Ils ont également rencontré Chelsea et Filipe Luis sur la chaîne youtube 2AngryMen TV lors d’interviews, qui ont fait la part belle au thème ambitieux.

« Eden koos Neymariga on kaks parimat jalgpallurit, kellega ma olen koos ühes võistkonnas mänginud », arvas Luis.

« Mulle ei mahu see ikka veel pähe – Eden mängis viis minutit enne kohtumise algust « Mario Karti » videomängu, tagi soojendust nii, et tal olid putsapaelad lahti … ja ikka suutis ta üksinda kogu mängu ära otsustada.

Hazardil jagub talenti kuhjaga, aga ambitieux jääb tal vajaka. Ma ei kuulnud tema suust kordagi, et ta tahab maailma parim jalgpallur olla », dit Luis.

Jalgpall sur olekseid täis. Sur Keeruline Öelda, Kas Chelsea et Oleks Hazard ont trouvé Maailma Parim, et les pôles ont vendu entre Lionel Messi et Cristiano Ronaldo, qui ont également omavahel kuldseid Palle.

Hazardi rolli Chelsea éduque et saa mitte kuidagi pisendada, ent koondisetandril e suutnud ta kuldse põlvkonna Belgiat ühegi suurturniiriiri aali aali juhtida. Parimaks saagiks jäi belglastele 2018. aasta MM-pronks.

Katastroofiline algus Realis

2019. aasta 29. mail krooniti Chelsea Euroopa Liiga Võitjaks, avec la finale de la liste igipõline Linnarivaal Arsenal 4:1. Sinisärkide neljast tabamusest kaks virutanud Hazard kuulutati finaalmatši parimaks mängijaks.

Nous avons pu entendre Hazard BT Sportsile et voir le sujet de Chelsea. Seitse aastat Inglismaa kõrgliigas palli taga ajanud ääreründaja siirdus uutele jahimaadele.

Belglase uueks sihtkohaks oli Gigant Hispania Real Madrid, il a déjà été en mesure d’avoir le starist Cristiano Ronaldost, qui a la chance de la Juventusesse. Voir les choses, et Realis oli koht uueks staarmängijaks vaba, mistap oli võrdlemisi loogiline, et valik langes Hazardi kasuks. Real käis lauale 115 millions d’euros, mille Chelsea Vastu Võttis.

Les joueurs du Ballon d’Or ont reçu les noms du Real Madrid : Ronaldo, Fabio Cannavaro, Cristiano Ronaldo et Luka Modric. Royaume-Uni maailma parimaks saamisel oli Hazardi jaoks valla, ent …

Hazard litus Realiga 28-aastasena. Voir sur iga, kus jalgpallur Peaks olema parimas füüsilises konditsioonis. Meenutades Hazardi ambitsioonitust – ta saabus puhkuselt Reali juurde ülekaalus. Vutisõbrad üle maailma hakkasid mõtlema, kas need Reali 115 miljonit läksid ikka õigesse kohta.

Eks varemgi on tippjalgpallurid – parim näide on Gonzalo Higuain – end pausi ajal lõdvaks lasknud ning hooaja ettevalmistusele saabunud ülekaalus, kuid Hazardi mure seisnes selles, et thema kilod ei läinud maha kergelt.

« Ta armastab hamburgereid ja pitsasid. Ma nägin Edenit pidevalt pitsarestoranides », a déclaré Chelsea à Marcin Bulka 2020. aasta veebruaris Foot Trucki YouTube’s canalile. « Eden ei huvitu mitte millestki doit être kui jalgpallist ja elu nautimisest. Chelseas polnud voit le problème, kuid Realis voit pigem on. Ilmselt läks ta kaaluga üle piiri. »

Hazardi burgerilembust kinnitas ka Daily Telegraphi correspondant Matt Law taskuhäälingusaates « London Blue ». « Hazardi esimesel Chelsea hooajal tegutses kodustaadioni Stamford Bridge’i kõrval üks burgeriauto. Klubi selge sõnum autoomanikele oli, et nemad ei müüks belglasele mit ühtegi hamburgerit », a déclaré Law.

Siiski suutis Hazard et Hispaanias lõpuks mänguvormi saada ning juba oktoobris pani ta väravavõrgu La Ligas sahisema.

Avez-vous besoin d’aide ?

Juba Paistis, et tagasi sur vana hea Hazard, qui domine l’Hispanie et la Meistrite liigat, kuid saatusel oli belglasele varuks veel mitu keerdkäiku.

2019 novembre võõrustas Real prantslaste hiidu PSG-d. Kohtumise 63. minutil tegi Hazardivastu hoolimatu vea tema koondisekaaslane Thomas Meunier.

Vous avez trouvé des vigastus hüppeliigese, mistõttu pidi Hazard kolm kuud palliplatsilt eemal olema. Pärast laatsaretist naasmist võttis terve maailma üle koroonaviirus, mispärast ei pääsenud belglane veel paar kuud väljakule, est Euroopa jalgpall oli pausil.

Mängupausilt tagasi tulles võitis Real Madrid juulis club ajaloo 34. meistritiitli. Hazardil oli tolles triumfis oma roll, ent see oli selgelt marginaalne.

Jalgpallis käivad asjad tavaliselt nii, et vigastatud mängija peab närviliselt küüsi närima, kuna tema koha võivad üle võtta teised inimesed. Nii läks ka Hazardiga. La pause vigastus et l’heureuse chance de s’être retrouvés au bras de Vinicius Junior et Rodrygo, qui sont sur le terrain de Reali põhitegijad. Nendega konkureerimine käis belglasele üle jõu.

Il m'a parlé de ce qui s'est passé : Rodrygo et Vinicius kasutasid Hazardi ont vigastus ning halva vormi ära.  Nüüd sur le Real Madridi brasiillased põhitegijad.  Photo : Scanpix / Juan Medina / Reuters

Nelja aasta jooksul oli Hazard a subi un traumatisme qui a duré jusqu’à 400 jours, qui a vu son troisième calendrier et son avenir. Pole moi, et ta peatreeneri Carlo Ancelotti valikutest lõpuks välja jäi.

Reali särgis jäi Hazardi suurimaks saavutuseks mullune Meistrite liiga tiitel, millesse ta panustas vaid 83 minutes. « Ma olen mänginud siin kolm aastat. Mul on olnud palju vigastusi ja muid probleeme, kuid järgmisel aastal annan ma endast teie jaoks kõik », ütles ründaja tiitlipeol.

Järgmisel hooajal sai ta kirja ainult 392 minutes. Les masques professionnels mänguks jäi Hazardil 13. mai liigamatš Getafevastu, kus ta ei teinud mitte ühtegi pealelööki. Juunis teatas Real, et 2024. aasta suvel lõppema pidanud leping Hazardiga on poolte kokkuleppel läbi saanud. Kalli raha eestatud mängija pääses Reali särgis platsile vaid 76 Korda ning Lõi 7 Väravat.

10. oktoobril andis vabaagent Hazard teada, et tema teekond jalgpallurina on lõppenud.

« Tuleb kuulata ennast ning lõpetada õigel ajal. Pärast 16 aastat ja rohkem kui 700 kohtumist otsustanud lõpetada oma karjääri profijalgpallurina. Ma suutsin täita enda unistuse. Olen mänginud ja lõbutsenud paljudel väljakutel üle ma ailma. Tahan tänada kõiki, kes olid mulle igas mängupaigas toeks. Nüüd pühendan enda aja lähedastele ning naudin uusi kogemusi », a déclaré Hazard enda postitus Instagrami.

comment« />

4.1/5 - (40 votes)
Publicité
Article précédentLa nouvelle mise à jour Snapshot présente la fonctionnalité Crafter de Minecraft
Article suivantTitanic obtient enfin une sortie Blu-Ray 4K, et il existe une somptueuse édition collector

LAISSER UN COMMENTAIRE

S'il vous plaît entrez votre commentaire!
S'il vous plaît entrez votre nom ici